Was Jezus Caesar? Francesco Carotta

ISBN:

Published:

Paperback

432 pages


Description

Was Jezus Caesar?  by  Francesco Carotta

Was Jezus Caesar? by Francesco Carotta
| Paperback | PDF, EPUB, FB2, DjVu, talking book, mp3, ZIP | 432 pages | ISBN: | 9.49 Mb

Julius Caesar, zoon van Venus en grondlegger van het Romeinse Rijk, werd na zijn tragische dood verheven tot de rijksgod Divus Iulius. Zijn eredienst raakt in onbruik, wanneer het christendom opkomt. Jezus Christus, zoon van God en stichter van hetMoreJulius Caesar, zoon van Venus en grondlegger van het Romeinse Rijk, werd na zijn tragische dood verheven tot de rijksgod Divus Iulius. Zijn eredienst raakt in onbruik, wanneer het christendom opkomt. Jezus Christus, zoon van God en stichter van het christendom, wordt vanaf de tweede eeuw vereerd.

Voordien vermeldt geen historicus zijn bestaan, waaraan tot op heden wordt getwijfeld.Een historische figuur zonder cultus, een cultus zonder een historische figuur: een intrigerend spiegelbeeldig gegeven.Is Jezus de historisch overgeleverde vorm van Divus Iulius? Verhoudt het evangelie van Jezus zich tot de biografie van Caesar als de eerste christelijke kerken tot de antieke tempels, op de fundamenten waarvan die kerken zijn gebouwd?Verschrijvingen bij het kopiëren, allerlei vertaalfouten en algehele verandering in de beeldvorming worden opgespoord, belicht en controleerbaar gepresenteerd.

Het evangelie ontpopt zich als de geschiedenis van de Romeinse burgeroorlog, als een misvertelling van de Historiae van Asinius Pollio.Een boeiend, maar ook een voor velen verontrustend verslag van een wetenschappelijk onderzoek over de oorsprong van het christendom, dat de lezer van zijn stuk brengt en niet meer los laat.Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Was Jezus Caesar?":


happinesshealthycafefl.com

©2012-2015 | DMCA | Contact us